B2
Conikuvat

Tampere Kupliin verkko-ohjelma

Tänä vuonna viikonloppuna Kuplitaan etänä mutta ohjelmaa on tuttuun tapaan lauantaista sunnuntaihin. Ohjelmasta löytyy tänä vuonna julkkareita, haastatteluita, cosplay-esitys ja AMV-kilpailu.

Ohjelma on katsottavissa täysin ilmaiseksi Tampere Kupliin YouTube-kanavalla, josta löytyy lähetykset erikseen lauantaille ja sunnuntaille.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lauantai

11.30 - 12.00 | Avajaiset
Tampere Kuplii 2021 virtuaalisen sarjakuvafestivaalien avajaiset. Tämän vuoden festivaalit esittäytyvät!

12.00 - 13.00 | Sarjakuva-Finlandia voittajan haastattelu
Vuoden 2021 Sarjakuva-Finlandia voittaja Pauli Kallion haastattelu.

13.00 - 14.00 | Sarjakuvailmaisua: Kuva vastaan Sana
Sarjakuvataiteilija ja sarjakuvailmaisun opettaja, Jesse Matilainen käy läpi kauhun tasapainoa tekstin ja kuvan välillä sarjakuvassa. Mukaan kannattaa ottaa kynä, paperia ja vähän leikkimieltä!

14.00 - 14.30 | Tiitu Takalo: Rakkaus on köyhän rikkaus
Rakkaus on köyhän rikkaus luo kattavan katsauksen Tiitu Takalon uraan. Teos nitoo yhteen kauan sitten loppuunmyytyjen Tyhmän tytön (2004) ja Jään (2008) parhaat tarinat. Niitä täydentävät Tiitun omakustanteiden helmet, tilaustyöt ja erilaisiin antologioihin syntyneet sarjakuvat.

14.30 - 15.00 | Jouko Ruokosenmäki: Viime vuonna Frankfurtissa, sarjakuvatoimittajan työ
Jouko Ruokosenmäen sarjakuvatoimittajan työtä kuvaava albumi "Viime vuonna Frankfurtissa" (Story House Egmont) ilmestyi maaliskuussa 2021. Jouko ja sarjakuvatoimittaja Asko Alanen keskustelevat albumista, muistelevat menneitä ja pohtivat sarjakuvatoimittajan työtä.

15.00 - 15.30 | Kati Kovács: Eläimelliset aakkoset aikuisille
Onko ihminen parhaimmillaan, kun hän on eläimellisimmillään? Eläimelliset aakkoset aikuisille kuvailee 29 eläintä A:sta Ö:hön sarjakuvina, joissa käsitykset eläinlajeista heittävät häränpyllyä.

15.30 - 16.00 | Pauli Kallio & Pentti Otsamo: FC Palloseura - Kulmalan isännän kisahuuma
Kuudes FC Palloseura -kokoelma kuljettaa meidät keskelle suomalaisen jalkapallon ikimuistoisimpia hetkiä: Huuhkajien hartaasti odotettu kisamatka varmistuu, Helmarit lyö Skotlannin Amanda Rantasen riemukkaalla nenämaalilla ja futsalmiehetkin porskuttavat maanosan valioiden joukkoon.

Vierailemme myös kansainvälisissä arvoturnauksissa, Veikkausliigan ratkaisuotteluissa, Valioliigan parrasvaloissa, alasarjojen tuoksinassa ja yleisurheiluareenoilla. Koronapandemia pistää aikataulut uusiksi ja tyhjentää katsomot, mutta mikään ei pysty pysäyttämään pallon ikuista pyörimisliikettä.

16.00 - 16.30 | Cosplay show
Kupliin cosplay show - tällä kertaa etänä!

17.00 - 18.30 | AMV-kilpailu
Animemusiikkivideo- eli AMV-kilpailu palaa jälleen Kupliiseen! Toisin kuin muut Tampere Kupliin ohjelmanumerot AMV-kilpailua ei tulla lähettämään Kupliin YouTube-kanavalla vaan se on katsottavissa AMV.fi -sivustollaSunnuntai

11.00 - 12.00 | Mika Lietzén: Taipumaton Tanner
Taipumaton Tanner -sarjakuva-albumillaan arvostettu sarjakuvantekijä Mika Lietzén kertoo Suomen tarinan yhden sen rakentajan silmin.

Väinö Tanner (1881-1966) oli nuoren itsenäisen Suomen merkittävimpiä poliitikkoja. Työläisperheen lahjakkaan pojan tie ylioppilaasta ensimmäisen eduskunnan kansanedustajaksi ja edelleen pitkäaikaiseksi puoluejohtajaksi, ministeriksi ja osuusliikkeen toimitusjohtajaksi hakee vertaistaan maamme poliittisessa historiassa. Tanner koki eturivissä kaikki maamme alkutaipaleen käännekohdat, sekä menestykset että koettelemukset.

12.00 - 12.30 | Metsän tuntu -sarjakuvakilpailu
Väinö Tannerin säätiö järjestää sarjakuvakilpailun, jonka aiheena on metsä. Kilpailussa on avoin sarja (ei alaikärajaa) sekä lasten ja nuorten sarjat (6-12 ja 13-17v). Kilpailuun voi osallistua myös työparina tai ryhmänä.

Kilpailusta on kertomassa Väinö Tanner säätiön edustajat ja sitä juontaa FT Lasse Lehtinen. Lisätietoa kilpailusta ja sen osallistumisohjeet löytyvät kilpailun verkkosivuilta.

12.30 - 13.00 | Tiitu Takalo: Memento Mori
Memento mori on tamperelaisen Tiitu Takalon omiin kokemuksiin perustuva tarina siitä, kuinka ihmisen elämä mullistuu odottamatta yhdessä yössä. Se on kertomus sairastumisesta, toipumisesta ja siitä, mitkä asiat elämässä ovat oikeasti tärkeitä.

13.00 - 14.00 | Jäähyväiset Vartijat-projektille: Vartijat 4 -julkistustilaisuus
Ensimmäinen Suomi-manga Vartijat julkaistiin vuonna 2008. Tammi julkaisi kolme osaa, mutta sitten projetki katkesi. On aika viedä sarja päätökseen! Nyt Hei.
Puhumassa kirjan käsikirjoittaja Heikki Valkama sekä kuvittaja Samuli Björkling.

14.00 - 14.30 | Jaana Suorsa: Pena, Runoilija ja Kommunisti
Jaana Suorsa on laatinut elämäkerta-albumin runoilija Pentti Saarikoskesta. "Pena - runoilija ja kommunisti" (Partuuna) ilmestyy huhtikuussa 2021. Jaana keskustelee albumista sekä Saarikosken hahmosta haastattelija Hanno Eskolan sekä Helena Saarikosken kanssa.

14.30 - 15.00 | Hugo-finalistit 2020 - hyvät, pahat ja rumat?
Scifin ja fantasian parhaimmistoa tunnustavista Hugo-palkinnoista yksi myönnetään parhaalle sarjakuvateokselle mutta monien sarjakuvaharrastjien mielestä edustus ei aina ole kaikkein monipuolisinta. Tämän vuoden ehdokkaissa mukana on myös ensimmäistä kertaa suomalaisen Rosi Kämpen kuvittama teos. Siitä sekä muista sarjakuvista ovat keskustelemassa Jukka Särkijärvi ja Marianna Leikomaa.

15.00 - 16.00 | Haastattelu: Miguel Francisco
Vuoden 2020 Tampere Kupliin kunniavieras Miguel Francisco pääsee vihdoinkin haastatteluun!

Miguel Francisco (s. 1968 Barcelonassa Espanjassa) on työskennellyt sarjakuvien, animaation, mainosten ja tietokonepelien parissa 1980-luvun puolivälistä saakka. Franciscon töihin voi tutustua hänen verkkosivuillaan: mustakissa.art.

16.00 - 17.00 | Manga Influences in Modern Indie Comics
How manga has influenced modern comics in indie circles, and what we might be seeing as the next influencing factor in comics.

17.00 - 18.00 | Sarjistietokilpailu
Sarjakuva-aiheinen tietokilpailu! Tule testaamaan oma tietosi!

18.00 - 18.30 | Päättäjäiset
Vuoden 2021 verkkokuplinta päättyy ja katse kääntyy ensi vuoteen, jolloin toivottavasti päästää taas Kuplimaan paikan päällä Tampere-talossa!
Jos sinulla on kysymyksiä ohjelmaan liittyen, ota yhteyttä ohjelmatiimiimme sähköpostilla: ohjelma(at)tamperekuplii.fi