Conikuvat
B2

Cosplaykilpailuun osallistuminen

Kilpailun säännöt ja rajoitukset

Tampere Kuplii 2019 cosplaypukukilpailu tarjoaa tällä kertaa kaksi kategoriaa, joihin voi osallistua ennakkoon: aloittelijat ja kokeneet. Ilmottautumiseen tarvitset Kompassi-tunnukset.

Aloittelijat-kategoria on aloittelijaystävällinen, matalan kynnyksen kilpailu, jossa aloitteleva cosplay-kisaamisesta kiinnostunut voi kokeilla miltä tuntuu olla osa cosplaykilpailua.

Voit osallistua aloittelijat-kategoriaan, jos:

Mikäli yksi tai useampi kohta aloittelija-kategorian kriteereistä täyttyy, ilmoittaudu kokeneet-kategoriaan.

Pukukilpailu on 1-3 hengen kilpailu. Kilpailuun voi siis osallistua yksin tai kolmen hengen ryhmänä. Puvun tai pukujen tulee olla itse tehtyjä, kuitenkin pieni apu perheeltä tai ystäviltä on sallittua. Kilpailuun ei saa osallistua ostetulla tai aikaisemmin kisassa sijoittuneella puvulla.

Pukujen tulee olla samasta lähteestä, mutta rajatapaukset katsotaan erikseen, esim. eri Marvelin teoksien samasta maailmasta lähtöisin olevat hahmot (epäselvässä tilanteessa ota yhteyttä cosplayvastaavaan!). Kisassa on rajattu määrä osallistumispaikkoja.

Kilpailuun osallistujien tulee toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä lähdekuva, josta ilmenee osallistujan tai osallistujien esittämien kaikkien hahmojen kuvat. Kuvassa tulee ilmetä hahmo tai hahmot siinä puvussa, mitä osallistuja tai osallistujat aikovat käyttää (Huom! Ei siis valokuvaa itsestäsi, vaan esimerkiksi kuvankaappaus animaatiosta). Kuvia voi lähettää halutessaan useamman. Lähdekuvat toimitetaan tuomariston käyttöön.

Kilpailuun osallistujien pukujen tulee kuulua johonkin seuraavista aihepiireistä:

Fanartilla voi täydentää lähdekuvamateriaalia, mikäli alkuperäislähteestä (elokuvan, sarjakuvan, tv-sarjan, pelin jne.) ei löydy esimerkiksi kokonaista kuvaa valitsemasi hahmon puvusta. Muuten fanart-designista toteutetut puvut eivät ole hyväksyttyjä kilpailussa.

Huomioikaa, että Pienen Salin lavaa tai backstagea ei saa sotkea glitterillä, tekoverellä, nesteillä, höyhenillä, terälehdillä, tms!

Ilmoittautuminen

Aikataulut

Aikataulu ennen tapahtumapäivää

Aikataulu tapahtumapäivänä 23.3.2019

Tapahtumapaikka

Kilpailu järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 55. Pieni sali sijaitsee Tampere-talon toisessa kerroksessa. Lisätietoja Pienestä Salista löydät täältä.

Liitteet

Liitteissä selvennetään yksityiskohtaisesti kilpailun osallistujien henkilötietojen käsittelyä. Nyrkkisääntö on, että henkilötietoja käsitellään erittäin luottamuksellisesti vain järjestäjien toimesta, eikä osallistujien tietoja luovuteta edelleen.