B2
Conikuvat

Tampere Kuplii 2021
Poikkeusajan järjestelyt

Päivitetty viimeksi: 5.02.2021 klo 16.00

Tarkoituksemme on järjestää Tampere Kuplii 2021 toukokuussa, perinteisenä live-tapahtumana, tiettyjä varotoimia noudattaen. Päätapahtumapaikkana on tuttuun tapaan viikonlopun Tampere-talo ja muut tapahtumapaikat ympäri kaupunkia varmistuvat myöhemmin. Elämme kuitenkin poikkeuksellisen epävarmoja aikoja, joka tarkoittaa myös varautumista siihen ettei live-tapahtumaa voida järjestää. Tällä sivulla pyrimme avaamaan eri suunnitelmia, niihin vaikuttavia tekijöitä sekä aikatauluja.

Epävarmuustekijöitä on paljon

Alkuun on todettava, että epävarmuuden osuus on suuri. On erityisen tärkeää tehdä suunnitelmia, kuten olemme tehneetkin ja julki tuoneet. Parhaina päivinäkin parhaatkin suunnitelmat muuttuvat, eivätkä nämä ole parhaita päivien sen osalta. Korostettakoon siis, että tämän sivun tiedot ovat parhaita arvioita senhetkisen tiedon valossa, eikä niitä tule lukea absoluuttisina tietoina tai lupauksina.

Muutokset Tampere-talon tapahtumaan

Mikäli koronatilanne sen sallii ja pääasiallinen suunnitelmamme Tampere-talolla järjestettävästä tapahtumasta toteutuu, se tulee kuitenkin kaikella todennäköisyydellä olemaan hieman poikkeuksellinen. Tarkat ohjeet tulevat luonnollisesti ensin viranomaisten säännöistä. Lisäksi asiaan vaikuttavat myös viranomaisten suositukset (esim. OKM/Turvalliset tapahtumat), tapahtumapaikan käytännöt, budjetti ja henkilöresurssit. Tässä vaiheessa voidaan spekuloida seuraavia muutoksia, jotka mahdollisesti koskisivat tapahtumaa.

Päätösten aikataulu ja perusteet

Tällä hetkellä etenemme siis live-tapahtuman järjestämisen suunnitelmalla. Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti. Live-tapahtuman mahdollisesta peruuntumisesta tehdään päätös viimeistään 31.3.2021. Mikäli tuolloin live-tapahtuman järjestämistä toukokuussa ei voida pitää erittäin todennäköisenä, se perutaan ja korvataan verkkotapahtumalla.

Päätös on monien tekijöiden summa. On mahdollista, ellei jopa todennäköistä, että viranomaisohjeet eivät yksiselitteisesti pysty em. päivään mennessä varmistamaan toukokuun tilannetta yleisötapahtumien suhteen. Paljon voidaan kuitenkin nähdä katsomalla numerotrendejä esimerkiksi tartuntojen määrien suhteen, seuraamalla alueellisen koronanyrkin viestintää, kuulemalla tapahtumapaikan edustajien mielipiteitä, ym. Lopulta päätökseen sisältynee kuitenkin kohtuullinen määrä kokonaiskuvan pohdintaa. Päätöksen asiasta tekee Tampere Kupliin järjestelytoiminkunta, eli ns. Kuplitea.

Jo ennen em. päivää, päivitämme tätä asiakirjaa aina tarvittaessa, vähintään kahdesti kuukaudessa.

Vaihtoehtoinen verkkotapahtuma

Vuoden 2020 kevään kriisi iski nopeasti ja verkkosisällön tuottaminen ei toteutunut parhaalla mahdollisella tapaa. Nyt olemme kuitenkin harjoitelleet asiaa kohta jo vuoden ajan. Moni vapaaehtoisistamme on osallistunut esim. Desuconline-, Finncon-, AMV.fi- ja Tracoff-verkkotapahtumien tuotantoon. Tiedämme paljon paremmin mitä ja miten verkkotapahtuma toteutetaan mielekkäästi.

Verkkotapahtuma on suunnitelma B, ei A, mutta valmistaudumme siihenkin aktiivisesti. Rohkaisemme ohjelmantekijöitämme varautumaan ohjelman tekemiseen myös verkkotapahtumaan ja annamme tähän myös tuotantoapuja. Monen avainohjelmanumeron osalta suunnitelmia on jo tehty. Toivomme, ettemme niitä tarvitse, mutta tiedämme ettei vara venettä kaada.

Tule mukaan!

Tapahtui Tampere Kuplii kummalla tahansa tavalla, toivotamme ilolla mukaan aiheesta kiinnostuneita vapaaehtoisia. Lue lisää rekrysivuiltamme.